کنترل مکانیکی
علف های هرز واقع روی ردیف ها وبین ردیفهای کاشت طی دوران سبز شدن می تواند توسط دستگاهای سبک مانند چنگک گردان یا دندانه سبک انگشتی بعمل اید نحوه و شرایط عمل مشابه آفتاب گردان می باشد .
پس از سبز شدن محصول فقط بین ردیفهای کاشت وجین می گردد . استفاده از تراکتورهای چرخ باریک ه منظور عدم صدمه به برگها و ریشه ها ضرورت دارد هم چنین باید واحدهای وجنین کننده را به نحوی تنظیم نمود که به ریشه ها آسیب نرسیده و خاک روی بوته های جوان نریزد .
برای کنتر بذر علف های هرز در مزارع چغندر قند می توان سیکلوات , پیرازون و متامیترون و برای کنتر علفهای هرز سبز شده از فلوازیفوپ-پی-بوتیل ,هالوکسی ,دسمدیفام استفاده کرد .
پیرازون با نام تجاری پیرامین به صورت پودر وتابل 80 درصد به بازار عرضه گردیده و به صورتهای پیش کاشتی پیش رویشی و پس رویشی برای کنترل پهن برگهای یکساله در مزارع چغندر قند مصرف می شود .
پیرازون به صورت پس رویشی در زمان مصرف باید چقندر قند باید حداقل دو برگ حقیقی داشته باشد ممکن است که پیرازون پس از تنک کردن محصول و رفع خسارت ناشی از تنک کردن مصرف شود.
هالوکسی فوپ – اتوکسی اتیل با نام تجاری گالانت به صورت مایع امولسیون شونده 12.5 درصد به بازار عرضه گردیده است و برای کنترل پس رویشی علف های هرز باریک برگ یکساله و چندساله در چغندر قند توصیه شده است مقدار مصرف گالانت حدود 2-3 لیتر در هکتار است علف های هرز باید در مرحله 3 تا 5 برگی ویا به ارتفاع 5 تا 10 سانتی متر بوده ودر حال رشد سریع باشند.